søndag 26. juli 2009

I dag våknet vi opp med noen små oppgitte smårop om hjelp fra lille Ola, han lå på magen i sprinkelsenga. Han løftet seg opp, og tittet så vidt opp over kantet, et nydelig blikk, som ihvertfall fikk mor til å smelte. Klokka var sju og det var søndag, pappa ville gjerne sove, men jeg fikk dratt oss opp. Har barnet våknet skal det ikke prøves å legges fordi mor eller far er trøtt, nei de greier ikke å legge seg... (5-6 timer om natten er litt i minste laget).
Vi sto opp og spiste frokost, da en tekstmelding fra mormor og bestefar kom pipende inn på telefonen, "ville vi være med på båttur?" Ja det kunne jo passe midt i blinke, men Nicolai ville kun hvis vi skulle seile, vi sendte tilbake meldingen og fikk til svar, "ja hvis det er vind". Det var da vindstille...
Seilbåten dro avgårde i 10.30 tiden og vi satt på.. Ola hadde på seg den nye signalgule Elias redningsvesten, samt at foreldrene også hadde fått nye vester(altså ikke Elias, men oppblåsbare vester fra Regatta).
Storseile og fokka ble heiset ganske kjapt, selvom det nesten ikke var vind. Men Nicolai fikk "opplæring, i hvordan seile" og vi andre koset oss i det overskyede været. Vi seilte ut i Dypingen og rundet Rødskjær etter mange timer på vannet, det var deilig med medvind syns jeg, koser meg best da. Sola skinte fra blå himmel midt ut på vannet og vi storkosa oss. Nicolai ble ganske så sjøsyk, men han fikk sovet det bort under turen.
Dette var en nydelig tur og et supert minne fra denne sommern!

Ingen kommentarer: